یکی منابع اساسی درآمد دولتها، درآمدهای مالیاتی ناشی از مالیات بر قیمت افزوده میباشد. دولتها با اخذ مالیات به طور همیشگی می توانند سرویس ها ضروری برای جامعه را با ثبات و با طرح ریزی مطلوب ارائه دهند. تجربه تدوین و اجرای ضابطه مالیات بر بها افزوده در سالهای اخیر در کشورهای متفاوت نشان می دهد کهاین نظام مالیاتی یک منبع درآمد قابل اتکا برای دولت میباشد. یک کدام از مزیتهای این مالیات آسانی وصول و پرداخت آن نسبت به بقیه اشکال مالیاتها میباشد. تا قبل از این توضیح دادیم که مالیات بر بها افزوده چه می باشد؟ دراین نوشته ی علمی به مشمولین نام نویسی در نظام مالیات بر بها افزوده میپردازیم.
چه عده ای مشمول نام نویسی در نظام مالیاتی نیستند؟
افراد حقیقی و واقعی که سازمان مالیاتی از آن ها دعوت به نام نویسی ننموده میباشد ، مشمول نام نویسی در نظام مالیاتی نیستند . اکنون مصرف کننده های آخرین ، افراد واقعی ماده 81 و مشاغل خودرو نیازی به نام نویسی در نظام مالیاتی ندارند.
طبق تبصره یک ماده 169 ضابطه مالیات بدون واسطه ،مصرف کننده آخرین ، فرد واقعی میباشد که مال و سرویس ها را متناسب با نیاز خویش برای مصارف فردی خریداری می نماید و از آن برای عرضه مال و سرویس ها به سایر افراد به کار گیری ننماید) هیچ فرد حقوقی مصرف کننده پایانی وجود ندارد.
طبق ماده 81 ضابطه مالیات بی واسطه ، عده ای حقیقی وواقعی که کارهای کشاورزی، دامپروری، دامداری، رشد ماهی و زنبور عسل ، رشد طیور، صیادی ، ماهیگیری، نوغان داری، احیای مراتع و بیشهها، باغ ها اشجار از هر قبیل و نخیلات داراهستند از پرداخت مالیات معاف می باشند.
اعتنا داشته باشید که دسته بندی وزارت میزان دارایی برای داده ها فروش به شرح ذیل میباشد :
مودی مشمول نام نویسی در نظام مالیاتی
مشمولین واقعی ماده 81 ضابطه مالیات بدون واسطه
مصرف کننده پایانی
افرادی که مشمول نام نویسی در نظام مالیاتی نیستند
دسته بندی وزارت بودجه برای داده ها خرید به شرح تحت میباشد :
مودی مشمول نام نویسی در نظام مالیاتی
مشمولین حقیقی و واقعی ماده 81 ضابطه مالیات بدون واسطه
عده ای که مشمول نام نویسی در نظام مالیاتی نیستند
در شرایطیکه اپلیکیشن سپیدار را تنظیم نموده اید و میخواهید که گزارش فولدر داد و ستد فصلی را از روش اپلیکیشن حسابداری سپیدار تهیه و تنظیم فرمائید، برای تعریفوتمجید طرف اکانت های از نوع مصرف کننده آخری ، مشمولین ماده 81 و طرف اکانت هایی که مشمول نام نویسی در نظام مالیاتی نیستند ، به شرح تحت فعالیت نمائید.
در منوی کمپانی و در بخش عملیات طرف اکانت تازه را گزینش نمائید.
با اعتنا به اینکه افرادی که مشمول نام نویسی در نظام مالیاتی نیستند، افراد واقعی میباشند ، بدین ترتیب نوع را “فرد واقعی” تعیین کنید. اسم و اسم خانوادگی طرف اکانت را وارد فرمائید و از بخش ذیل شیت، نوع را مشتری یا این که تامین کننده تعیین نمائید.
در لحاظ داشته باشید ، برای این نوع طرف اکانت ها ، در گزارش فولدر معامله فصلی نیازی به تثبیت بقیه داده ها ( کدملی ،کد اقتصادی ، ادرس ) درین فرم وجود ندارد.
درحال حاضر برای این که انتخاب نمائید، طرف اکانت هایی که تعریف و تمجید نموده اید در چه مجموعه مالیاتی میباشند، می بایست طبق پروسه پایین فعالیت کنید.
در منوی حسابداری و در نصیب عملیات ، پیکربندی فولدر داد و ستد فصلی 1396 را گزینش فرمائید.
درین فرم ، در تب نگاشت داده ها فروش و نگاشت داده ها خرید، میتوانید طرف اکانت متبوع را در دسته بندی وزارت بودجه قراردهید.
در حیث داشته باشید ، در نصیب ذیل ورقه می توانید، B ، طرف اکانت ها را بصورت گروهی گزینش کنید و با دسته بندی میزان دارایی متبوع رابطه دهید.
چه اشخاصی مشمول نام نویسی در نظام مالیاتی می باشند؟
طبق ماده 2 آئین طومار تبصره 3 ماده 169 ضابطه مالیات بدون واسطه ،افراد حقوقی و صاحبان مشاغل زمینه ضابطه مکلفند با رعایت قوانین و ضوابط این دین طومار و به ترتیبی که سازمان اعلان می کند، نسبت به نام نویسی در نظام مالیاتی مرز و بوم مبادرت کنند.
در صورتی اپلیکیشن سپیدار سیستم آسیا را تهیه و تنظیم نموده اید و میخواهید که گزارش فولدر داد و ستد فصلی را از روش قابل انعطاف افزارسپیدار تهیه و تنظیم فرمائید ، برای تعریف و تمجید طرف اکانت هایی که مشمول نام نویسی در نظام مالیاتی میباشند به شرح تحت کار فرمایید.
در منوی کمپانی و در بخش عملیات طرف اکانت نو را گزینش فرمایید.
در صدر نوع فرد : حقیقی وواقعی و یا این که حقوقی را تعین فرمایید. در لحاظ داشته باشید برای افراد حقیقی و واقعی اسم و اسم خانوادگی و برای افراد حقوقی صرفا تیتر کمپانی را وارد کنید.
اعتنا نمائید برای این نوع طرف اکانت ها ، در گزارش فولدر داد و ستد فصلی ، ورود داده ها مثل کد ملی 10 رقمی ( برای افراد حقیقی وواقعی) ، شناسه ملی 11 رقمی ( برای افراد حقوقی ) ، کد اقتصادی 12 رقمی ،استان، شهر و ادرس ( دست کم 70 کاراکتر ) الزامی میباشد. برای ورود داده ها مربوط به ادرس طرف اکانت ، در نصیب زیر برگه تب آدرس را گزینش کنید.
هم اکنون برای اینکه تعین نمائید که طرف اکانت هایی که تعریفوتمجید نموده اید در چه تیم مالیاتی میباشند، می بایست طبق مراحل ذیل فعالیت فرمائید.
در منوی حسابداری و در بخش عملیات ، پیکربندی فولدر داد و ستد فصلی 1396 را گزینش فرمایید.
دراین فرم ، در تب نگاشت داده ها فروش و نگاشت داده ها خرید میتوانید ، طرف اکانت متبوع را در دسته بندی وزارت میزان دارایی قرار دهید.
در لحاظ داشته باشید ، در بخش تحت ورقه (در صورت با ” B” اکران داده شدهاست) میتوانید طرف اکانت ها را بصورت گروهی گزینش فرمائید و با دسته بندی بودجه متبوع رابطه دهید.
برای تهیه و تنظیم گزارش فولدر داد و ستد فصلی از روش اپلیکیشن سپیدار ما یحتاج میباشد که داده ها مربوط به کمپانی را در سیستم سپیدار وارد نمائید برای این مراد طبق پروسه تحت کار کنید.
در منوی پیکربندی و در نصیب عملیات ، پیکربندی را تعیین فرمایید . در تب پوشه معامله فصلی همگی داده ها مربوط به کمپانی را تثبیت فرمائید.
اعتنا داشته باشید که اپلیکیشن سپیدار این قابلیت و امکان را دارااست که شما به راحتی بتوانید از سیستم خویش فرمت خروجی فولدر داد و ستد فصلی را تنظیم فرمائید و در تارنما فولدر داد و ستد فصلی و بصورت آفلاین لود کنید.
برای این خواسته در منوی حسابداری و در نصیب عملیات ، فولدر داد و ستد فصلی 1396 را تعیین نمائید.
در نصیب سال : 1396 را گزینش کنید ، در نصیب فصل ، فصل متبوع برای ارسال داده ها را تعیین نمائید. در نصیب نوع ، نوع اطلاعاتی ( خرید ، فروش ، خرید وارد شده ، شکل موقعیت ) که میخواهید ارسال داده ها را داشته باشید را گزینش نمائید. با تعیین اکران اقلام در زیر ورقه ، با اعتنا به فصل و نوع داده ها گزینش گردیده ، تمامی داده ها تثبیت گردیده در آن فصل نمایش داده میشود .
با در لحاظ داشتن این نکته که همگی داده ها مرتبط با طرف اکانت ها و اطاعات مرتبط با کمپانی را در منوی پیکربندی تثبیت کرده باشید ، در بخش بالای شیت میتوانید گزارش فولدر داد و ستد فصلی را مطابقت با داده ها وب سایت فولدر معامله فصلی تنظیم و در تارنما بارگزاری کنید.